fbpx

Styrka

gym eslöv Bjuv åstorp Ljungbyhed hörby

Styrketräning har på senare tid fått mycket uppmärksamhet för dess förebyggande och lindrande effekter för ett stort antal sjukdomstillstånd. Positiv påverkan kan ses på bland annat diabetes, fetma, hjärt-kärlsjukdom, led- och ryggsmärtor samt ångest och depression. Man har även sett att en ökad styrka kan relateras till en ökad livslängd. Och tänk på att det aldrig är för sent att börja träna! Studier har visat att två decenniers förlust av muskelmassa hos äldre kan återhämtas inom två månader med styrketräning!

För att ge dig som kund de allra bästa förutsättningarna för styrketräning så har vi omfattande maskinparker där du kan träna igenom alla muskelgrupper. Vid varje maskin finns tydliga instruktioner över vad för muskler du tränar och hur du skall utföra övningen. Vi har även ett bra utbud av skivstänger, bänkar och hantlar för dig som gärna tränar fria övningar.

Kondition

Konditionsträning, även kallad aerob träning, har många positiva effekter för din hälsa. Hälsofrämjande effekter kan uppstå redan vid en låg intensitet, dock ger en högre intensitet också en högre effekt. Exempel på gynsamma utfall av konditionsförbättrande träning är en mer effektiv fettmetabolism, ökad insulinkänslighet, bättre sammansättning av blodfetter, minskad risk för hjärtinfarkt, mindre risk för åderförkalkning, minskad benskörhet etc.

Alla våra anläggningar har ett komplett utbud av träningsutrustning från de ledande leverantörerna i branschen. Är du ute efter att förbättra din kondition eller bränna bort överskottskalorier så kan vi erbjuda bland annat löparband, crosstrainers, cyklar, roddmaskiner m.m.
Allt för att du skall hitta ett redskap som passar dig och gör träningen enkel och rolig!