fbpx

FRÅGOR OCH SVAR

Kan man träna på alla era anläggningar om man köper årskort hos er?

Ja, hos oss kan du utnyttja alla anläggningar med endast ett kort. Dessutom ingår gruppträning i våra kort.

Går det att provträna hos er?

Ja, detta kostar 100 kr och är endast möjligt då receptionen är öppen.

Vad har ni för olika alternativ gällande träningskort?

På Studioaktiv24 kan du välja mellan olika typer av träningskort. Förutsättningarna för dessa skiljer sig åt något. Här kan du läsa mer om våra kort, samt se våra priser.

Kan jag överlåta mitt kort till någon annan?

Ja, dock kan enbart kontant betalat medlemsavtal överlåtas. Detta kostar 250 kr i administrativ avgift plus startavgift om denna ej redan är betald. Medlemsavtal kan endast överlåtas en gång.

Hur gammal måste jag vara för att få träna hos er?

Minimiålder för att teckna avtal på Studioaktiv24 är 18 år. Dock kan du som fyllt 12 år teckna avtal om målsman signerar ett så kallat tilläggsavtal som innebär att målsman ansvarar för dig. Målsman kan stå för den minderårigas autogiro mot att bägge parter fyller i för detta avsett avtal. För att du som är under 18 år ska få träna hos oss krävs utöver tilläggsavtalet även den minderåriga ha utfört en PT-timme (330 kr). All träning ska ske tillsammans med målsman från det år de fyller 12 år till det år de fyller 15 år (Målsman måste ha eget träningskort). Vi erbjuder månadskort för ungdomar mellan 12-15 år för 169 kr/mån. Vi har även ett studentkort för 279 kr/månad. Läs mer om våra träningskort här

När i månaden görs autogirodragningen?

Den första dragningen görs den 26:e varje månad. Saknas det pengar detta datum drar vi igen den 27:e. Skulle det även denna gång saknas pengar gör vi en tredje dragning den 28:e (alla dragningar avser kommande månad). Om dragningsdag infaller på en helgdag görs dragning närmast påfallande bankdag.

Vad händer om jag ej har pengar på mitt konto då autogirodragningen sker?

Om täckning saknas på ditt konto vid alla tre dragningstillfällena kommer en faktura skickas ut. Vid faktura tillkommer en avgift på 125 kr. Betalas inte denna faktura i tid skickas en påminnelse. Påminnelseavgiften är för närvarande 60kr. Om man efter påminnelse inte betalar går ärendet vidare till inkassobolaget Visma. 

Kommer jag inte in på anläggningarna om jag inte betalar fakturorna?

Så fort ärendet har skickats vidare till inkasso spärras ditt kort till dess att full betalning har registrerats hos Studioaktiv24. För att ta bort spärren från kortet tillkommer en öppningsavgift på 295 kr (inkl. fakturaavgift). 

Hur gör jag om jag vill säga upp mitt kort?

Uppsägning av avtal skall göras skriftligen till Studioaktiv24. Detta kan göras via brev eller att du kommer in på anläggningen och fyller i uppsägningspapper. På kort med uppsägningstid är denna 3 månader. Det går även att maila din uppsägning till uppsagning@studioaktiv24.se, vi behöver då ha din  signatur med. 

Får jag släppa in någon som säger att de glömt sin nyckel hemma?

Nej, du får aldrig släppa in någon annan på anläggningarna. Gör du detta riskerar du att stängas av.

Är barn tillåtna på anläggningarna?

Barn är inte tillåtna i våra lokaler på grund av säkerhetsrisken. Släpps barn in räknas detta som insläpp av obehörig och kan leda till avstängning. Dock har vi barnrum på anläggningarna i Eslöv (Per Håkanssons väg 38), Hörby, Bjuv, Sjöbo och i Åstorp. För att nyttja dessa barnrum måste ett särskilt avtal fyllas i. Barnpassning ingår ej.  Vi erbjuder även mammagrupper, där du som nybliven mamma tränar i en sluten grupp på 4-6 personer med en personlig tränare. 

Vill du träna med din bebis i gymmet är du välkommen Måndag till Fredag mellan 10:00-14:00 i babyskydd.

När kan man använda era solarium?

Våra solarium kan användas av våra tränande dygnet runt. För dem som inte är registrerade hos Studioaktiv24 går det bra att sola under receptionens öppettider. Du måste vara 18 år enligt lag för att använda solarium.

Hur fungerar entrén?

Håll fram din ”blipp” mot läsaren så öppnas dörren. Se till så att dörren stängs ordentligt efter dig. På anläggningarna med sluss måste den första dörren stängas innan den andra kan öppnas. Observera att det endast är tillåtet med en person i slussen samtidigt, annars riskerar du avstängning.

Vad skall jag ha för kläder när jag tränar?

Det viktigaste är egentligen ATT du tränar och inte att du har det senaste modet. Det vanligaste är dock att man har en t-shirt eller ett linne, shorts eller träningsbyxor samt träningsskor avsedda för inomhusbruk. Dock vill att du inte bär alltör utmanande kläder. Det är till exempel inte tillåtet att träna i bar överkropp eller enbart sport-bh. Det är ej heller tillåtet att använda ytterskor i lokalerna, gör man detta riskerar man att bli avstängd.

Jag har aldrig styrketränat eller konditionstränat. Hur kommer jag igång?

I detta fall rekommenderar vi att du kontaktar en av våra välutbildade personliga tränare för en kostnadsfri konsultation. Detta är ett kortare möte där den personliga tränaren ställer lite frågor om exempelvis dina mål, hur mycket tid du har till träning och tidigare träningsbakgrund för att sedan kunna rekommendera dig en skräddarsydd lösning och optimal träningshjälp. Kontaktuppgifter till våra personliga tränare hittar du här eller så pratar du med receptionen så hjälper de dig.

Hur gör jag med kläder och värdesaker?

I våra omklädningsrum finns låsbara skåp. Det är bara att ta med ett hänglås och ta ett ledigt skåp. Lås finns också att köpa i receptionen till mycket förmånliga priser. Det är dock viktigt att du kommer ihåg att ta ditt lås med dig när du har tränat färdigt då det ej är tillåtet att låta det hänga kvar på skåpet när man är färdigtränad. På vissa av våra anläggningar finns även mindre värdeskåp med plats för exempelvis plånbok och telefon. Även dessa kräver att du har eget hänglås med dig.