fbpx

GRUPPTRÄNING ESLÖV

SOMMARSCHEMA

CoachByColor – Vad är FTP?

 Vad är FTP? 

FTP står för Functional Threshold Power, vilket enkelt innebär den watt du orkar hålla under en timme. Watt är ett mått på den faktiska effekt som behövs för att driva något, oavsett om det är en bil eller en cykel. Så watt är den faktiska kraft du utvecklar när du trampar. Genom att träna regelbundet kommer du kunna få direkt feedback på om du faktiskt blir bättre och starkare genom att se hur wattvärdet förändras över tid. Ju högre siffra, desto starkare är du.

Testet är till för att du ska få ett hum om dina motståndsnivåer inför starten av CoachByColor.

Du kan ha nytta av att känna till ditt FTP även på vanliga spinningpass så det är inte CoachByColor specifikt, men på dessa pass  använder vi oss av intervaller på olika intensiteter. Till exempel på följande sätt: ”Under tröskeln”(90%-95% av ftp), ”på tröskeln”(95%-100% av ftp), ”över tröskeln”(100-105% av ftp), ”VO2Max”(105%-115% samt ”Max på 30sek”(>130%).

Om du har ett FTP-värde på 150W så är det = 100%. Går du på ett nytt spinnpass så vet du direkt om du kör för lätt eller tungt beroende på din watt, men som alltid är det känslan som är viktigast.

När du vet ditt FTP-värde kan du ladda ned ”ICG Traning”-appen och lägga in ditt FTP-värde i den så kan du på de nya härliga cyklarna koppla den cykeln till appen och du ser din FTP i % direkt på telefonen och på displayen på cykeln.

Därför passar det bäst för de som ska köra CoachByColor.

Har du fler frågor så prata med cykelinstruktörerna eller maila charliept@studioaktiv24.se